Kongerekka #2
Dette arrangementet har passert
mandag, desember 6, 2021 7:00 PM - 8:00 PM

Kongerekka sesong 2, med Are Sende Osen

Detaljer

Mandag 6 desember kommer Are Sende Osen til hovedbiblioteket for å fortelle høydepunkter fra sesong 2 av suksess-podkasten Kongerekka.

Kongerekka er historia om de gamle norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det- bokstavelig talt- slag i slag bortetter.

Dette er vår game of thrones- fra virkeligheten! For historia om de gamle norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag- bare ikke riktig så mange drager.

Are Sende Osen forteller uhøytidelig, lett og underholdende, men det han sier stemmer.

Sesong 1 ble lansert høsten 2020 strakk seg over de elleve første norske kongene. Nå er hele sesong 2 av suksess-podkasten publisert.

Startskuddet på sesong 2 går med Olav den helliges sønn Magnus som ble konge i 1035. Magnus fikk tilnavnet «den gode». Men hvor god var han egentlig? Du får høre at Oslos grunnlegger Harald Hardråde var en kronisk juksemaker, at Olav Kyrre var glad i å ta en øl og at Magnus Berrføtt underlig nok døde med støvlene på. 10 episoder, 15 konger og 150 år senere avsluttes sesongen i det birkebeineren Sverre kommer på banen.

Osen er nå i gang med å produsere sesong 3 som vil komme ut høsten 2022. Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier!

Etter foredraget blir det boksalg og signering av boka kongerekka som tar utgangspunkt i sesong 1 av podkasten.

 

Illustrasjon: Kjersti Lofthaug, Marco Vaglieri / NRK

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Sted
Hovedbiblioteket
Kulturtorget
Peter Egges plass 1
7011 Trondheim